Begin hier 2017-08-01T22:38:29+00:00

Hoi

Dit is een chaotisch en tegendraads blog. Ik schrijf bijzonder onregelmatig over wat ik maar wil, van games tot reizen tot journalistiek. Dat is helemaal niet goed, schijnt. Daar houden lezers niet van. Die willen duidelijkheid. Weten wat ze wanneer kunnen verwachten. Nou, games, reisverhalen en journalistiek dus. En nog tig dingen meer. En dat welgeteld soms.

Sowieso, dit blog is niet bedoeld om te worden gelezen. Dit blog bestaat zodat ik schrijf. Dat komt, schrijven vind ik het mooiste dat er is. En het verschrikkelijkste, dat ook. Want eng. Want zelfhaat. Want alles. Ik durf niet. Niet als het over mezelf gaat. Maar het moet, leerde ik van Herman Sandman. En nee, het went niet. Niet echt, tenminste. Maar fuck dat.

Waarom schrijf je zo weinig?

Tja. Ik doe mijn best. (Of nee, dat is onzin. Ik las pas in de krant over een vrouw wier eerste roman net is verschenen. Ze schreef elke dag van zes tot negen uur 's ochtends en daarna ging ze naar haar werk. Oftewel: ik heb geen excuus.)

Hup dan!

Ja. Neem nu Sonja Schulte uit mijn boekenclub. Zij schrijft en schrijft, korte verhalen, essays, van alles. Ze vindt het eng, net als ik, en ze doet het toch. Dat wil ik ook. Kortom, ik ga mijn best doen. (In de tussentijd, lees de blog van Sonja.)

Hoi deel II

Je leest zowaar nog steeds! Leuk. En welkom.

Hier een foto. (En ja, ik stap daar dronken uit een auto. Dat kwam zo.)

"Maaike
"Maaike"Journalist

Ik schrijf. (Soms dus.) Ik woon in de binnenstad van Groningen. Ik hou van reizen, van boeken, van muziek, van kroegen, van games, van films en van tv-series. En soms van hardlopen. (Ik liep de marathon van Dublin en dus rende ik heel veel, en ik haatte het net zo vaak als dat het fijn was.) Oh, en ik zit in een heel fijne boekenclub.

Reizen

Maaike Wind in 2012 midden op een verlaten weg dwars door Death Valley National Park

Ik hou van reizen, liefst zonder plan en niet te gehaast. 's Ochtends nog niet weten waar ik 's avonds uitkom. Uren dwalen door een onbekende stad. Dagen en dagen rijden met de muziek hard aan. Ontdekken dat landen ver weg heel anders zijn dan hier maar de mensen overal net als wij.

Waar ik was

Ok, het idee is dat dit een handig overzicht is met links naar mijn reisverhalen. Dankzij mijn lamzakkerigheid duurt het alleen even heel lang voordat ik overal over heb geschreven. Komt goed. Of niet.

Andorra, Argentinië, België, Brazilië, Cambodja, Canada, China, Cuba, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Guatemala, Honduras, Ierland, IJsland, India, Indonesië, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Mexico, Myanmar (Birma), Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Uruguay, Vaticaanstad, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland

Studie + werk

Ik studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht. Ik deed veldonderzoek naar de vrijetijdsbesteding van de inwoners van Santa Eulalia, een afgelegen dorpje in Guatemala. Voor mijn afstudeeronderzoek dook ik in de zwarte markt van Havana. Daarna volgde ik de master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte ik een jaar bij Trouw. Ik ben nu onderzoeksjournalist bij Dagblad van het Noorden.

En nu?

Tja. Wie weet begin ik nog eens een nieuwsbrief en dan is dit een mooie plek voor een inschrijfformulier. Maar voorlopig ben ik al blij dat ik zo af en toe een stukkie tik, dus voor nu moet je het doen met een foto van mijn katten. Harvey en Mike heten ze, ja, vernoemd naar die twee van Suits.

Mijn katten Harvey en Mike

Ciao!